over ontbijttotaal.nl

 

Ontbijttotaal.nl is opgericht door Peter van Lier en ontsproten uit het volgende idee:
Het maken en consumeren van een degelijk ontbijt vond ik nogal omslachtig en tijds-
intensief. Al jaren (sinds 1986 om precies te zijn) ben ik de mogelijkheden gaan verkennen.
Dit om een snel (zowel in consumptie als het maken ervan) maar toch gezond ontbijt te creeeren.

Vanaf het begin was het hoofdbestandsdeel gemalen haver wat de laatste 10 jaar is vervangen
voor (volkoren) haver in poedervorm. Daarnaast zijn vruchten vervangen voor gevriesdroogde
biologische fruitpoeders. Uiteindelijk ben ik dit ook gaan aanvullen met superfoods, vitaminen en mineralen.
Bij dit alles heb ik het gebruik van kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen uitgesloten.
Mede door mijn allergie tav citroenzuur wat veel gebruikt wordt om voedsel te conserveren.
Hierdoor heb ik al vroeg ervaren wat een impact voeding op het algemene welbehagen kan hebben.

In mijn tienerjaren was ik al gauw 20 minuten bezig met het maken van een ontbijt, tegenwoordig
2 minuten (4 maatschepjes en 400ml water) en het ontbijt kan ik daarnaast eenvoudig meenemen in een bidon
en desgewenst in delen consumeren, te meer daar het ineens nuttigen voor mij zwaar op de maag kan liggen.

Inmiddels heb ik 6 smaken ontbijtshakes met niet alleen de smaak maar ook de daadwerkelijke inhoud van
natuurlijke producten en dat proef je.   De Chocolade shake smaakt echt naar chocolade. In de Blauwe bessen-
shake zitten echte blauwe bessen. Een shake bevat het equivalent van circa 120 gram verse Blauwe bessen.
Dit dus in gevriesdroogde toestand (van biologisch gecertificeerde kwaliteit).
Mijn kokos shake bevat echte kokos en de smaak is niet gecreeerd met behulp van goedkope smaakversterkers.

In 2020 heb ik een van mijn shakes (De chocolade versie) aan een (kritische) kennis laten proeven en deze was goed
te spreken over de smaak. Derhalve ben ik langzamerhand op het idee gekomen het concept van een snel (drink)ontbijt
gemaakt van biologische ingredieenten en dus zonder conserveringsmiddelen of smaakversterkers aan  een ieder aan
te bieden. Het mengen van de ingredieenten in 20 liter pannen is hiermee ten einde gekomen aangezien deze voor
“serie productie” te klein zijn geworden.
Gedurende de laatste jaren zijn de shakes verder geperfectioneerd.  Voor het zoeter maken van de shakes
maak ik gebruik van Erythritol. Dit is evenals de andere ingredieenten in de shakes een relatief prijzig component echter
door minder marge te nemen houd ik de consumentenprijs toch competitief met andere (echter qua kwaliteit niet te
vergelijken) ontbijtshakes.